Het desinfectiefilter van Wachtkamerschermen® verbetert de luchtkwaliteit in iedere ruimte zoals wachtkamers, behandelruimtes, gemeenschappelijke ruimtes, etc. De effectieve desinfectiefilters zuiveren de binnenlucht door ziekteverwekkers te elimineren en nare geurtjes te laten verdwijnen.

 

Onmisbaar binnen de eerstelijnszorg
Een desinfectiefilter is onmisbaar binnen de eerstelijnszorg. Zuiver de lucht in ruimtes waar patiënten of cliënten komen zoals wachtruimtes, behandelkamers, gemeenschappelijke eet- of recreatieruimtes, etc. De bacteriefilter elimineert bacteriën en virussen en verkleint de kans dat patiënten, bewoners, cliënten of bezoekers elkaar besmetten. Daarnaast veraangenaamt de bacteriefilter het verblijf in de ruimte door deze te ontdoen van pollen, huisstof, schimmels en onaangename geuren.

Controleren en zuiveren
De desinfectiefilters van Wachtkamerschermen® halen fijnstof, pollen, bacteriën, virussen, sigarettenrook, onaangename geuren (sanitaire luchtjes, etenslucht, vluchtige stoffen, enz), pollen, schimmels, huisstof, haren en huidschilfers van mens en dier uit de binnenlucht. Binnen enkele minuten verbetert de kwaliteit van de lucht. Via een handige app zijn statistieken beschikbaar over de luchtkwaliteit. Dit biedt de mogelijkheid om de luchtkwaliteit op ieder moment te controleren en zo nodig actie te ondernemen.

 

Het desinfectiefilter zuivert de lucht op effectieve wijze van ziekteverwekkers. Het filter elimineert bacteriën en virussen zoals Influenza en Corona en verbetert de luchtkwaliteit in wachtkamers en behandelruimtes van zorginstellingen.

 

Werking van de bacteriefilter

Een desinfectiefilter van Wachtkamerschermen® bevat 2 filters die er samen voor zorgen dat dat schadelijke stoffen en ziekteverwekkers vastgehouden en geëlimineerd worden. De lucht wordt eerst door een voorfilter heen geleid. Dit voorfilter vangt grotere delen zoals stof, huidschilfers en haren. Daarna wordt de lucht door een HEPA H13 filter geleid. Het HEPA filter (high efficiency particulate air filter) haalt de kleinere deeltjes uit de lucht zoals bacteriën, virussen, pollen, stofmijt, schimmels en geuren.

 

Gepatenteerde Zwitserse techniek

Beide filters zijn behandeld volgens een gepatenteerde anti-microbiële techniek. Deze techniek is in Zwitserland ontwikkeld. Uit laboratoriumtests is gebleken dat filters welke behandeld waren volgens de anti-microbiële techniek een sterk verbeterde opbrengst behaalden ten opzichte van niet behandelde filters.

 

Het desinfectiefilter zuivert de lucht van pollen en schimmels. Een verademing voor hooikoortspatiënten in de wachtkamer.

 

Kies het type dat bij u past

Wachtkamerschermen levert 2 typen desinfectiefilters, namelijk de desinfectiefilter Lite en het desinfectiefilter Medical Pro. De Lite is geschikt voor ruimtes tot 30 vierkante meter. De Medical Pro kan grotere ruimtes tot 50 vierkante meter zuiveren. Daarnaast werkt de Medical Pro sneller en behaalt een hogere efficiency. Beide machines zijn zeer geschikt om in te zetten bij huisarts-, mondzorg- of fysiotherapiepraktijken of in verzorgingshuizen of andere (zorg)instellingen. Daarnaast zijn beide machines in meerdere kleuren verkrijgbaar, zodat u altijd een desinfectiefilter heeft die bij u past!

 

Monitor de luchtkwaliteit in uw praktijk en onderneem waar nodig actie om het overbrengen van bacteriën en virussen te beperken.

 

Actuele status van de luchtkwaliteit op uw Wachtkamerscherm®

De ingebouwde sensor in de desinfectiefilter meet constant de luchtkwaliteit. Via WiFi maakt de machine contact met het internet, zodat u via de handige app altijd de actuele status van de luchtkwaliteit kunt bekijken. Daarnaast heeft Wachtkamerschermen® een widget ontwikkeld die automatisch de huidige status van de luchtkwaliteit op het Wachtkamerscherm® vertoont. Hierdoor worden patiënten, cliënten en bezoekers op de hoogte gehouden van de kwaliteit van de binnenlucht in de ruimte waarin ze zich bevinden.

 

Uitbreiding

Het is mogelijk om meerdere desinfectiefilters in verschillende ruimtes met elkaar te koppelen. Hierdoor bent u in staat om de luchtkwaliteit in het gehele gebouw te bewaken en te reguleren. Via één overzichtelijke app heeft u inzicht in de statistieken met betrekking tot de verbetering van de luchtkwaliteit. Zo kunt u op ieder moment de luchtkwaliteit controleren en zo nodig actie ondernemen door bijvoorbeeld een machine harder te laten werken of juist zachter te zetten.

Marktleider in patïenten communicatiebewezen oplossing in de eerste- en tweedelijns gezondheidszorg!

Folder Desinfectiefilter 

Neem contact op  

Voorbeelduitzending