Wachtkamerschermen® voor SEH en poliklinieken van Ziekenhuizen

Wachtkamerschermen® is marktleider in informatieschermen in de zorg: breed inzetbaar en bewezen effectief!
Tientallen ziekenhuizen gebruiken Wachkamerschermen® in hun poliklinieken om patiënten te informeren.

Bereik uw patiënten met praktijkinformatie en zorg actualiteiten

Met e-Poc Wachtkamerschermen® kiest u voor een veelzijdig en gebruiksvriendelijk systeem dat breed inzetbaar is. U kunt een narrowcasting uitzending inzetten ter verbetering van de communicatie richting uw patiënten, maar ook naar uw collega’s of het voltallige personeel.

Bij plaatsing van schermen op de polikliniek kunt u heel gericht met patiënten en begeleiders communiceren die komen voor een medische consultatie of kleine behandeling. U toont bijvoorbeeld bewegwijzering, informatie over het team, de aanwezigheid van medewerkers en u geeft tijdens de uitzending antwoord op veel gestelde vragen. Daarnaast kunt u video’s tonen waarin behandelingen worden uitgelegd. Beter geïnformeerde patiënten voelen zich over het algemeen meer ontspannen en tonen meer begrip.

Op de Spoedeisende Hulp kan uw narrowcasting uitzending weer een ander doel dienen, namelijk het creëren van rust in de wachtruimte. Via de schermen kunt u belangrijke informatie afwisselen met ontspannende items ter verzachting van de wachttijd. Daarnaast kunt u actuele wachttijden tonen en uitleg geven hoe het triagesysteem werkt: waarom moeten sommigen langer wachten dan anderen? Patiënten en hun begeleiders reageren hierdoor begripvol en de kans op agressie neemt af.

De oplossing van Wachtkamerschermen® kan ook ingezet worden om met uw collega’s of het personeel te communiceren. Denk hierbij aan ruimtes of afdelingen waar alleen (bevoegd) personeel mag komen, zoals het personeelsrestaurant, de operatieafdeling of de laboratoria. U kunt via de narrowcasting uitzending algemene personeelsinformatie tonen, maar ook de aanwezigheid van het team aangeven, roosters tonen, producten of menu’s laten zien of de laatste posts op social media weergeven.

Wachtkamerschermen® is centraal of decentraal aan te sturen. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om alle schermen centraal aan te laten sturen door de afdeling Marketing, Communicatie of PR. Maar u kunt ook de medewerkers van de polikliniek of SEH de uitzending laten aansturen. Eventueel kunt u ook kiezen voor een combinatie, waarbij standaard informatie vanuit het ziekenhuis wordt afgewisseld met afdelingsgebonden informatie. Kortom: u kunt alle kanten uit met deze veelzijdige oplossing!

Daarom kiezen Ziekenhuizen voor Wachtkamerschermen®:

  • Verbeter de communicatie met patiënten: Toon informatie, voorlichtingsvideo’s, antwoorden op veel gestelde vragen en mededelingen. U zal aan de reacties van patiënten merken dat de berichten ook daadwerkelijk gelezen worden.
  • Samenwerking met kennisorganisaties: Wachtkamerschermen® werkt samen met meerdere organisaties om betrouwbare, onafhankelijke informatie te tonen en educatieve video’s aan te bieden, zoals het RIVM, de NTR en Patiëntenfederatie Nederland (NPCF).
  • Seizoensgebonden informatie: Mogelijkheid tot het automatisch tonen van seizoensgebonden informatie zoals de Griepprik, Stoptober of het RIVM Hitteplan.
  • Voorstellen medewerkers: Gelegenheid om medewerkers voor te stellen, zorgt voor betrokkenheid en vertrouwen bij patienten.
  • Vrijheid: U bent helemaal vrij in het samenstellen van uw uitzending: voeg uw eigen huisstijl toe en toon alleen de informatie die ú van toegevoegde waarde vindt. Actuele informatie, zoals het nieuws of weer wordt automatisch ververst.
  • Informatiedeling en Fondsenwerving: Mogelijkheid tot informatiedeling van of met andere poliklinieken. Maar u kunt ook aandacht vragen voor fondsenwerving
  • Gebruiksvriendelijk CMS: U en uw collega’s werken eenvoudig actuele informatie bij of passen snel de uitzending aan. U kiest met Wachtkamerschermen® voor een totaaloplossing, waarbij installatie en support inbegrepen zijn.
  • Ruimte aanduiding en -verwijzing: Gebruik Wachtkamerschermen® voor bewegwijzering; Toon aan- en afwezigheidsmeldingen of reserveringen van behandelruimtes via kleine schermen.
  • volgnummers en oproepen tonen Wachtkamerschermen® is eenvoudig te koppelen aan analoge en digitale volgnummersystemen en aanmeldzuilen van Wachtkamerschermen® of van derden.

Download brochure  Neem contact op 

Referenties

Huisartenpraktijk
Bron: Tevredenheidsonderzoek 2017

  Ziet er vriendelijk en boeiend uit voor de patiënt. 

Huisartenpraktijk
Bron: Tevredenheidsonderzoek 2017

  Wachtkamerschermen® biedt moderne informatie, waaronder medische informatie zonder commerciële achtergrond. 

Huisartenpraktijk
Bron: Tevredenheidsonderzoek 2017

  Wachtkamerschermen® maakt in één oogopslag alle belangrijke informatie aan patiënten bereikbaar. 

Mondzorgpraktijk
Bron: Tevredenheidsonderzoek 2017

  We wilden onze patiënten graag iets extra bieden tijdens het eventuele wachten. Een scherm om naar te kunnen kijken voegt echt wat toe. Het is leuk, actueel en informatief: bovendien leidt het af van eventuele spanningen voor het tandartsbezoek. 

Fysiotherapeut
Bron: Tevredenheidsonderzoek 2017

  Wachtkamerschermen® heeft een professioneel design welke een positieve bijdrage levert aan de wachtkamerbeleving. 

AanmeldsystemenCliënten aanmelding en identificatie

Wachtkamerschermen® biedt een ruim aanbod van aanvullende producten en diensten, zoals een aanmeldsysteem om het aanmeldproces efficiënt te laten verlopen. Cliënten melden zich snel en eenvoudig aan via een QR code of laten zich identificeren via het scannen van een identiteitsbewijs bij de aanmeldzuil of aanmeldkiosk. De aanwezigheid wordt automatisch doorgegeven en de cliënt ontvangt een ticket met een volgnummer of verwijzing naar een locatie. Combineer het aanmeldsysteem met narrowcasting van Wachtkamerschermen® om uw cliënten optimaal te informeren. Informeer naar de mogelijkheden.

Digitale deurbordjes Een stap verder in bewegwijzering en aanwezigheid!

In het verlengde van het Wachtkamerschermen® narrowcasting-systeem bieden wij innovatieve oplossingen voor bewegwijzering, ruimteaanduiding en ruimteverwijzing. De dynamische wegwijsschermen en digitale deurbordjes van Wachtkamerschermen® stellen u in staat om uw cliënten nóg beter te informeren. Toon aan- en afwezigheidsmeldingen op uw Wachtkamerscherm, verwijs de patient naar de juiste behandelruimte en toon de planning cq bezetting van behandelruimtes via digitale deurbordjes. Informeer naar de mogelijkheden.